Earth Spirit

In oude tijden was het gebruikelijk dat een ingewijde, een zoeker of iemand die behoefte had aan leiding voor de stamoudsten verscheen. Dit waren er meestal zes en zij zaten in het Noorden. De stamoudsten waren wijs, niet alleen omdat zij een lang leven achter de rug hadden maar omdat zij kennis hadden van de innerlijke geheimen.

Probeer je eens voor te stellen: een zacht knetterend Raadvuur en zes stamoudsten die in het Noorden zitten onder een wassende maan. De nieuwe maan is op Aarde getekend met stuifmeel uit graan. Komend vanuit het Zuiden zitten links drie oudere mannen en rechts drie oudere vrouwen. Te midden van de duisternis baden de oude mensen in het licht van het vuur. Je gaat voor de tweede , of middelste, man zitten. De blik in zijn felle vogelachtige ogen houdt de jouwe als in een bankschroef gevangen. Hij houdt een met kralen versierde zak of buidel in zijn hand. Er staan symbolen en tekens van kracht op, en de onderkant is met franje versierd.

De middelste man maakt met een beweging duidelijk dat je iets uit de buidel moet pakken. Dit doe je. Je haalt er misschien een tand van Wolf of een klauw van Beer uit. Hij zegt dat je het voorwerp op een bepaalde plaats op de grond tussen jullie in moet leggen. Dit doe je. Dan pak je nog meer voorwerpen uit de buidel en legt alles bij het eerste. Elke plaats of richting heeft betekenis, elk object vertegenwoordigt een les of een talent.

De middelste vrouw kijkt naar de voorwerpen die je hebt uitgekozen en naar het patroon waarin je deze hebt gelegd. Ze begint met kalmerende stem tegen je te praten. Het lijkt wel of ze alles van je weet, of ze binnen in je reikt naar je ziel. Ze is een gids en een wijze raadgever. Ze kan je vertellen of en hoe je het spoor bijster bent geraakt. Ze kan je vertellen of een kwaadwillend mens of kwaadwillende kracht streken met je heeft uitgehaald en op welke wijze. Ze kan je adviseren over eventuele problemen met je gezondheid. Ze kan je spirituele ontwikkeling richting geven. Ze zorgt ervoor dat je bij jezelf naar binnen kijkt zoals je nog nooit hebt gedaan, en je komt tot de ontdekking dat je in harmonie bent met de gehele schepping. Ze kan je advies geven over wat dan ook.

Wanneer je de stamoudsten verlaat voel je jezelf van kracht doortrokken en in staat elke situatie het hoofd te bieden.
Je voelt je heel!

Dit was mijn eerste ceremonie die ik ontving van ‘mijn familie’ tijdens mijn eerste bezoek aan, The Chippewa Cree Tribe of the Rocky Boy Indian Reservation,  Montana, USA


Copyright - Privacy Beleid