Medicijnbuidel

Een Indiaanse medicijnbuidel is een buidel voor items waarvan wordt aangenomen dat ze de eigenaar beschermen of spirituele krachten geven. Variërend in grootte, kan het klein genoeg zijn om rond de nek te dragen, of het kan een grote buidel zijn met een lange riem die een “bandolier” (een riem gedragen over de schouder) wordt genoemd. Hoe groot de buidel ook is, het mag nooit de grond raken.

Van ouds her droegen medicijnmannen en sjamanen over het algemeen een grote medicijnbundel die talloze items kon bevatten, zoals zaden, kruiden, dennenappels, gras, dieren tanden of klauwen, paardenhaar, rotsen, tabak, kralen, pijlpunten, botten of iets anders van relatief kleine omvang dat spirituele waarde bezat voor de eigenaar van de bundel. Krijgers droegen ook bundels met belangrijke items, zoals rammelaars, dierenbont, speciale stenen of iets dat iets voor de eigenaar betekende.

Omdat de medicijnbuidel wordt beschouwd als een zeer kostbaar bezit dat het spirituele leven van een persoon vertegenwoordigt, worden de buidel en de inhoud ervan over het algemeen als heilig beschouwd door de eigenaar. De inhoud van zo’n persoonlijke buidel is bedoeld om geheim te worden gehouden door de eigenaar.

Medicijnbuidels kunnen ook voor een hele stam worden onderhouden. Deze buidel zou veel groter zijn en speciale voorwerpen bevatten die alleen door bepaalde stamleden kunnen worden gehanteerd en alleen bij speciale gelegenheden worden geopend. Alle buidels kunnen krachten bezitten voor bescherming, geluk, goede jacht of genezing. Medicijnbuidels worden soms begraven met de eigenaar of doorgegeven van de ene generatie op de volgende.

In de traditionele Indiaanse geneeskunde is de buidel meestal gemaakt van leer om te dragen of op te hangen. Ze kunnen ook worden gemaakt met behulp van doek. De buidels kunnen heel eenvoudig of rijkelijk versierd zijn. Van de laatste kunnen ze worden geverfd, gekraald of gewatteerd met tribale ontwerpen, medicijnwielen, totems en meer. Verfraaiingen kunnen veren, kralen, metaal, franje, enz. zijn.

In veel culturen zouden sommige van de items die in de tas worden gedragen, vaak worden verkregen via een vision quest, een recht van doorgang dat persoonlijke offers omvat, zoals vasten en gebed gedurende meerdere dagen op een geïsoleerde locatie. Het doel is om contact te maken met natuurlijke spirituele krachten die het individu zullen leiden in het bereiken van hun potentieel en hun begrip van zichzelf, hun gemeenschap en de wereld zullen vergroten. Tijdens de vision quest komt een beschermende geest over het algemeen naar het individu in een droom of een visioen, dat vervolgens wordt geïnterpreteerd met de hulp van een Sjamaan. Sommige items in de medicijnbuidel van het individu zouden hun beschermende geest vertegenwoordigen.

Jouw medicijnbuidel

Bedoeld om begeleiding, geluk, een goede gezondheid, bescherming, overvloed en zelfs liefde te geven aan de personen die ze dragen, willen sommigen misschien hun medicijnbuidel dragen die speciaal voor hen is gemaakt.

In de Indiaanse traditie bevat elke buidel een item uit het Plantenrijk, het Dierenrijk, het Mineralenrijk en het Mensenrijk.

Plantenrijk
Salie, Sweetgrass, Ceder
Maïs, bonen, zaden
Bloemen, Bladeren
Tabak
Wortels

Dierenrijk
Haarlok, manen of staart
Bot of tand
Veer
Klauw of nagel
Schelp

Mineralenrijk
Veldkeien
Helende Steen
Edelstenen en Kristallen
Vuursteen, Pijlpunt
Vuil, Zand

Mensenrijk
Foto
Sleutel
Persoonlijk item
Munt


Copyright - Privacy Beleid